Natura al Berguedà.

Rutes - Viure la Naturalesa del Berguedà - Gréixer Observació de macroestructures i Afloraments

Es poden veure els materials plaeozoics, del devonià i del carbonífer principalment que formen part del mantell del Cadí, i que constitueixen els relleus del Moixeró, de la Tosa d'Alp i de les Penyes Altes. Aquests materials es troben en posició discordant amb els del Permo-tries. També es poden observar els afloraments de riolites, que es troben entre els materials del carbonífer, i que apareixen cap a l'oest entre Gréixer i el llunyà coll del Pendís.

Igualment es pot observar, des d'aquest indret, i mirant cop a l'oest, l'estructura llunyana del cim del Pedraforca i el del Tancalaporta, que pertanyen respectivament als mantells del Pedraforca i del Cadí.

Molt més a prop, i mirant cap al nord, es pot veure l'encavalcament dels materials carbonífers per part dels devonians a la Tosa d'Alp, dins del mantell del Cadí.

Com arribar-hi: Prenem la BV-4024 de Bagà al Coll de Pal. Al quilòmetre 3,8 trobarem un trencall a mà esquerra que condueix cap Gréixer, que es troba a uns 250 metres de l'esmentat trencall.

Extret de: Mata-Perelló, J.M. i J. Font. Selecció d'itineraris geològico-mineralògics pel Solsonès, el Berguedà, la Cerdanya i l'Alt Urgell (1995). Xaragall. Revista de Ciències de la Catalunya Central.